Summering 2016

Ett fantastiskt år som har varit 2016 får sammanfattas på följande sätt:

Livet har både djupa dalar och höga toppar. Året inleddes tråkigt då vår äldsta och ledartik, Fleur, fick somna in knappt 8 år gammal. Hon var en hund som tog mycket plats, trots att hon inte var så stor, men med sin oändliga energi. Vacker som en tavla och alltid mitt i händelsernas centrum, där trivdes hon bäst. Kvar på kenneln finns nu en dotter(S Joanna) och en dotterdotter(S Kiara) till henne, den senare är sjätte generationen på samma tiklinje där stamtiken hämtades till kenneln 1996.

Under året har Ch Scoops Joanna fått ta mer plats som den nya ledartiken i hemmet, en roll som fått henne att blomma ut, vilket visat sig även då hon under året visats på utställning för första gången i vuxen ålder. Första utställningen gav ett cert och under året lyckades hon utöver att bli champion även bli bästa tik och svenskfödda varghund på stora Jubileumsspecialen, erhålla BIM och BIR samt flertalet bästa tik-placeringar, då flera gånger endast slagen av sin syster Nord UCH Scoops Justine.

Nord UCH Scoops Justine erövrade under året inte bara flertalet BIR, en dansk titel utan även en finsk titel och blev därmed kennelns första Nordiska utställningschampion. Tätt följd av numer Nord UCH NOV-16 Scoops Jasper som bara några veckor senare följde upp sommarens BIS-placering på Jubileumsutställningen, flertalet BIM och bästa hane-placeringar med att bli Bästa hane på Norsk Vinnarutställning i Lillestrøm. Sagolikt kul och stort tack till ägare för er matchning och fina presentation!

Valparna ur K-kullen är i nuläget unghundar och tre av fyra av dem har under året erhållit cert och blivit placerade i bästa hane/tik, trots sparsamt ställda. Vi ser fram emot att se dem växa på sig ytterligare!

Vidare så har det till storfamiljen kommit en liten whippetvalp, Pebbles, som kommer och hjälper till att motionera varghundar ibland. Otroligt söt! Samt att Scoops Kiara har fått prova på Lurecoursing, något hon tyckte var minst sagt kul och säkert kan tänka sig att följa sin mammas tass-spår och prova på att tävla i.

Till årets höjdpunkter får alla fantastiska utställningsresultat räknas, underbart att kunna se tillbaka på ett sådant år!

Stort tack alla som har varit med och bidragit till detta!

​Bild på Scoops Kiara med sin mormor Fleur, foto Lena Edström.

© 2024 Kennel Scoop - Stockholm
Design & produktion av: Olausson Group AB